Program

Den Rytmiske Højskole

Lørdag den 8. september kl. 9.30-17.00 – Program i pdf

 

Fællesscenen

Vært: Skuespiller Henrik Ipsen, Odsherred Teater.

9-10 Gratis morgenkaffe på pladsen.

9.30 Koncert med North West Percussion ved HC Bisschop, Odsherred Musikskole

10.00 Velkomst ved borgmester Thomas Adelskov og højskoleforstander Lars Gjerlufsen. Fællessang og introduktion til dagen ved Henrik Ipsen.

10.15 Programmet starter i teltene

11.00 Henrik Ipsen taler med udvalgte gæster

12.00 Frokostpause Samtalemadkurve og aktiviteter

12-13 Koncert med Den Rytmiske Højskoles elever

13:00 Henrik Ipsen taler med udvalgte gæster

13.15 Programmet fortsætter i teltene.

14, 15 – 16 Henrik Ipsen taler med udvalgte gæster

17.00 Afslutning ved Henrik Ipsen og Lars Gjerlufsen – tak for i dag!

Telte på pladsen

Medborgerskab og Mangfoldighed

10.15 Når jeg bliver gammel… Livstilsekspert Jørn Duus Hansen giver sit bud på fremtidens liv som ældre med stil og forbrugsvaner.

11.15 Optimisme som vejen til styrke og selvtillid Optimist Henrik Mathiasen fra www.optimisten.dk giver en opsang til din indre negative dødssejler.

13.15 Hvordan lever man med hjerneskadede børn? Det kan være en kamp at have et hjerneskadet barn. Hør hvordan og få gode råd fra Neuropædagogikhuset og neuropsykolog Marianne Vedel.

14.15 Hvordan udvikler I jeres forening? Ved foreningsudvikler Torben Stenstrup, www.foreningsudviklerne.dk

15.15 Livsgnisten Odsherred – Monolog ved skuespiller Bente Eskesen Hvordan er det at blive ramt af demens? Demensramte og deres pårørende skaber dialog og debat.

16.15 Fredagsbar og uformel debatforum Irsk kaffe, fadøl, musik, fællessang ved Flemming – og uformel debat om livet som plejehjemsbeboer nu og i fremtiden ledet af direktør for OK-Fonden Paul Erik Weidemann

De små demokrater

10.15 Demokrati udvikles i leg Men hvordan bygger man både social forståelse og et fysisk fundament? Med Kristine Møller Herluf, Landskabsarkitekt.

11.15 Betydningen af positive relationer Alle børn har ret til at lege, sige deres mening og have indflydelse på eget liv. Med Anna Emma, manuskriptforfatter.

13.15 Kreativitetens nødvendighed med Thomas Blachman, debattør, musiker og forfatter, bringer os tilbage på sporet mod en begejstring for livet, idéerne og kreativiteten.

14.15 Lær dine børns sange fra Evigglad til Alle børn har ret Kom og syng med sammen med David Skydsgaard og Lisbeth Bønløkke.

15.15 Skolebørn med Succes Hvordan kan børn få nemmere ved at træffe gode valg. Med Tinka Herand, ildsjæl og familieterapeut.

16.15 Hvad mener DU om børns rettigheder? Børnekonventionen debatteres. Gå ind i teltet og meld dig på en plads i ”den gode stol”.

Den gode historie

10.15 Fortællersken fra Odsherred Forfatteren Vibeke Marx, der bor i Odsherred i sommerhalvåret, i samtale om Fortællersken fra 2016.

11.15 Skrøner og sande historier fra Odsherred Storyteller Susie Haxthausen fra Rørvig er medlem af Beretterkompagniet og er ekspert i fortælle attacks.

13.15 Forfatteren og lokalsamfundet Forfatter Charlotte Weitze

14.15 Find din egen lokalhistorie De lokalhistoriske foreninger åbner arkiverne og hjælper dig på vej.

15.15 Vi. Dem. Os. Mennesker i Odsherred ved Teater Borderline, Røde Kors og Integrationsrådet.

16.15 Odsherred læser godnathistorier Det er livsnødvendigt, at du læser for dine børn. Kom og lyt ved Odsherreds Biblioteker og kulturhuse

Mellem Himmel og Jord

10.15 Morgenstund har guld i mund Syng folkemødet godt i gang til morgensang med organist Timon Müller

11.15 En værdig død! Debat og workshop med Lynghuset, hospicet i Odsherred

13.15 Det ukendte i det kendte Er vi Guds intelligente skaberværk? ved forfatter og tidligere præst, Jakob Wolf

14.15 Hvordan er man en god muslim i Danmark? Debatten om islam buldrer i Danmark. Hvordan holder man det ud? Mød Emrah Tuncer, født i Tyrkiet og opvokset i Holbæk, hvor han i dag er byrådsmedlem.

15.15 Hvad er et ordentligt menneske? Er ordentligheden i Danmark forsvundet? Er vi blevet så magelige og egoistiske, at vi er ligeglade med hinanden? Åndelig oprustning ved sognepræst Ann Skov Sørensen.

16.15 Du som giver os liv og gør os glade Hvad er en god salme? Lyt og syng med salmedigter Hans Anker Jørgensen.

Fremtidens Odsherred

Liveanimering ved designer Lene Sørensen Rose

10:15 Fremtidens Odsherred Vilkår og muligheder for udvikling og strategi. Moderator: Lis Johansen. Med Thomas Adelskov, Mads Bøttger, Henrik Andersen

11.15 Landliggeren som landskabsforvalter Geopark Odsherreds landskab, lys og liv. Mellem hav og fjord. V. Jørgen Stoltz, Silva Danica

13.15 Gastronomi og økologi – produktion og forædling Workshop. V. Peter Arklint, Økologisk Odsherred. Deltagere: Nordisk Center for Lokale Fødevarer, Dansk Tang, Det Vilde Køkken, Birkemosegård Køkken, Gelstrupgård, Kirsebærgården og Vejrhøj Vingård

14:15 Landligger- og turismepotentialet Fra potentiale til handling. Hvordan skal Odsherred omsætte de mange potentialer? Åben brainstorm med moderatorer Paya Hauch Fenger og Nastasja Ernst

15.15 Landbrug og landskab – Kulturlandskabet udfordres Hvad og hvem bestemmer, når plastiktunneler og solcelleanlæg sættes op? Frirumsdebat ved debatpilot Rasmus Grosell. Deltagere: beboere, jordbrugere, lovgivere mv.

16.15 Odsherreds fremtid. Utopi eller dystopi – går vi over eller under? Tre bud på Odsherred i året 2318 fra Mette Møller Olsen, gymnasielærer, formand forældrebestyrelsen, Charlotte Weitze, forfatter og Henrik Bach, præst i Fårevejle. Moderator: Nastasja Ernst.

Lokalsamfund i udvikling

Liveanimering ved illustrator Erik Petri

10.15 Landsbyklynger – hvordan styrker vi hinanden i fællesskabet? Om muligheder og barrierer, når landsbyer vil arbejde sammen. Oplæg ved Lise Grønbæk, Sekretariatet for Landsbyklynger, DGI

11.15 Borren – fra brændende bygning til brændende fællesskab Hør fortællingen om, hvordan fællesskabet fandt en frugtbar vej i skæret af flammerne. Ved Thomas Nicolaisen, formand for samarbejdsudvalget i Højby.

13.15 Min Landsby App Alt der sker, finder du på telefonen – hvis altså I kan arbejde sammen. Ved Heino Smed Sørensen, Min Landsby, borger i Lemvig og Fritidsborger.

14.15 Asnæs Bylab – eller hvad kan byens unge bruge en tom bygning til? Eksemplarisk borgerinddragelse i lokal byudvikling ved Jeanette Frisk, arkitekt fra firmaet Arkilab og landligger i Veddinge Bakker.

15.15 Bosætning og tilflytning – når man ikke kan få nok af Odsherred Morten og Fabina Hartkorn, tilflyttere til Rørvig, fortæller om deres oplevelser af at være flyttet til Odsherred og blevet en del af et lokalsamfund.

16.15 Landsbymakeover giver gang i lokalsamfundene Deltagere fra Landsbymakeoverprojekterne fortæller om deres oplevelser, processen og hvordan man kommer fra ide til et færdigt projekt.

Stemmer på kanten

10.15 Medusa – kan vi tale om det?
Kvinder bliver ramt af vold, både psykisk og fysisk. Ofte forbliver de låst i situationen, fordi emnet er tabubelagt. Hvordan får man kvinder til at tale om det? Hvordan får vi samfundet til at tale om det? Seancen indledes med en kort danseperformance.

11.15 Er kritiske medier bare til besvær?
Fortjener Odsherred kritiske medier, som involverer sig i det, der betyder noget for det levede liv? Samtale mellem Martin Kønig, Nordvestnyt og borgmester Thomas Adelskov. Torben Schmidt Hansen, Vallekilde Højskole, styrer slagets gang.

13.15 Oprør fra vandkanten – 10 bud til folketinget
Er reglerne for at bygge og bosætte sig i Odsherred for snævre? Samtale om strandbeskyttelsesregler mellem Dan Bordal og folketingsmedlem Jacob Jensen (V), som vil bringe oprørets 10 bud på Et nemmere liv i vandkanten til folketinget.

14.15 Finkultur – eller bare fin kultur?
Skal kultur engagere sig i sociale og samfundsrelaterede udfordringer? Hvorfor taler politikere ofte om finkultur i modsætning til folkelig kultur? Er det en kunstig modsætning?

15.15 Drømmen om det gode liv i Odsherred
Landdistrikterne har den største andel af personer med komplekse problemer. Hør de ægte historier fra kanten og deltag i debatten, når Udsatterådet og deres sangkor går sammen med værestederne i Odsherred for at fortælle om livet som udsat.

16.15 Kontanthjælpscentrifugen – hjælp mig!
Nogle mennesker er i årevis gennem ressourceforløb, jobprøvning, afklaringsforløb og utallige møder med skiftende sagsbehandlere. Lukker systemet sig om sig selv? Hvad oplever borgeren?

Ung med de unge

10.15 Del din passion med andre Vi vil have flere med i fællesskaberne, hvor vi skaber mening sammen ved at dele vores passion med andre. Ved Henrik Pohl, Odsherred Kommunes Ungeenhed

11.15 Er FGU en gøgeunge eller en grim ælling? Er det en uduelig uddannelsesreform, der presses ned over kommunener? Uddannelsesdebat ved Axel Hoppe, Produktionsskoleforeningen. Arrangør: NVPRO.

13.15 Stå op for fællesskabet Hvor galt kan det gå, når man fravælger de sunde fællesskaber? Debat om sunde og usunde fællesskaber ved Ung i Odsherred

14.15 Fra åndværk til håndværk Hvordan kan efterskolerne i Odsherred bidrage til større søgning, og en bedre overgang, til erhvervsuddannelserne? Ved Efterskolerne i Odsherred.

15.15 Den ungdommelige højskolesang Højskolesangbogen skal fornyes og cirka 150 sange bliver skiftet ud i den nye udgave. Her får vi de unges bud på nye sange der skal med i den næste udgave ved Den Rytmiske Højskole

16.15 Campus Odsherred Elever fra Odsherred Gymnasium debatterer muligheden for at få universitets- og professionshøjskoleafdelinger til Odsherred med interessenter fra erhvervslivet og den politiske verden.

Aktiviteter på pladsen

Folkeskulptur – sæt dit aftryk i Martin Nybos skulptur

Fortæl en røverhistorie med Vallekilde Højskole og Thomas Burø

Samtalebænken – tal med en fremmed

Linedance-workshop kl. 12-13

Jakobsstigen i mælkekasser – Spejderne Side-by-side cykel og rickshawture med Baeshøjgård

Ridder for en dag med Ulvsborgen

Digte og samskrivning med børn ved Helle Ankerstjerne – De små demokrater

Børnenes fællesmaleri ved Raketten Tangworkshop for børn – De små demokrater

Fortællepodcast ved Teaterborderline Mennesker i Odsherred – Udstilling ved Røde Kors og Integrationsrådet Værestedet – Kaffe på kanden og tid til en snak

Skyd på Mål! Med FK Odsherred

Samtalemadkurve – Mød et nyt menneske og lyt til en personlig historie over frokosten

 

Dovnload programmet i pdf  (højreklik for download)